zondag 12 februari 2012

Wedvlucht 26 Juni 2011 Geschreven door Dick van Heuvel Barendrecht

Vluchtverslagen van Duffel – Chateauroux – Cahors. 26-06-2011.

Weersomstandigheden Frankrijk mooi zonnig 25 graden, Belgie en Nederland eerst nog bewolkt later opklaringen 19-23 graden windrichting en kracht z.z.w.-2.

Allereerst wil ik de overnachtfondspelers complimenteren met hun behaalde prestaties op Cahors.

Vooral M.vd Burg en Aad de Bruin en W.Rijken die nog op de dezelfde avond duiven doorkregen.

Ook van ons eigen Samenspel wil ik toch wel A.Pegels en A.P. Overwater feliciteren met hun behaalde overwinningen in hun inkorfcentra speciaal A.Pegels voor zijn 2e prijs in Zuid-Holland.

Er waren 87 duiven door dezelfde avond in Zuid-Holland,waarvan 13 in SSHW,zelfs 3 jaarlingen.

Ja we wisten wat ons te wachten stond , gezien de weersvoorspellingen en eindelijk was het zo ver doorstaan tot zondag,helaas voor onze principiële melkers , maar het kon niet anders,al denken sommige dagfondspelers en overnachtfondspelers er misschien anders over,gezien het mooie weer in Frankrijk. Heeft U trouwens gezien hoe mooi W de Bruin & Zn. er in SSHW voorstaan met de kampioenschappen,namelijk 2e on ,1e aan,2e keizer en 2e kampduif,volhouden Aad ,kom op.

Ja een onverwachte overwinnaar op Chateauroux Bert Eekhof ,daarom niet minder leuk,proficiat.

Het was een mooie snelheid voor zijn duiven1109 meter = 67 km p.u. Het stond 70 minuten open.

Al met al een pittige vlucht,het was ook warm,gelukkig voor de duiven was er zzw wind-2.

Arie Droogendijk ook weer heel mooi gedaan net zoals de vorige dagfond vluchten.

Ondanks de wat magere 27e prijs in SSHW,wat ook Bert niet goed vond,had de club er toch 9 in de eerste 100 prijzen. Ja en dan nemen we Duffel onder de loep,ook een onverwachte winnaar,Cees van Hengel bij de oude en Mijnie bij de jonge garde,beide gefeliciteerd,waarom onverwacht,nou ook Cees zelf vind dat hij andere jaren zowel op de vitesse als de midfond beter vloog dan hij nu doet.

Misschien gaat hij ( lees Mijnie ) zich revancheren met de jonkies.

Ja de jongen hebben gelijk hun vuurdoop gehad met 2 nachten mand,ik vond ze weinig honger hebben,ze hadden wel dorst logisch gezien,misschien hebben ze niet allemaal gedronken in de mand. Cees kreeg eerst één oude en 26 seconden later al een jonge duif en 7 seconden later weer een jong,als het bij de oude afgelopen is zijn er pas 5 jongen door en loopt het nog 20 minuten verder.

Dit maken we ieder jaar mee,over enkele vluchten lachen de jonkies de oude uit.

Ik zelf heb via internet op de webcam bij G.S.Verkerk mee kunnen kijken op Chateauroux en Duffel omdat die eerder gelost waren,werkelijk een lust voor het oog die massale aankomsten.

W de Bruin had er wel 2 voor hun,die kwamen over het hok van verkerk vliegen,ik dacht ze krijgen er één,maar die ging door en even later kwamen de constateringen van W de Bruin op het scherm.

Nog even terug naar Chateauroux,aan enkele voorbeelden laat ik U zien dat het toch een zware vlucht is geworden,Reedijk-Jongekrijg 40 mee krijgt er 2 tegelijk,dan moet hij 27 minuten wachten op zijn 3e duif,Verhoeven vd Berg 16 mee moet ook 24 minuten wachten op zijn 2e duif,opmerkelijk is het zwakke presteren van Marijke Vink,ook op Vierzon en Tours,wat zou daar aan de hand zijn,misschien te veel goede verkocht ??? terwijl ze toch de laatste 2 jaren dagfond kampioen zowel Afdeling als Samenspel was.

De eerste op Chateauroux in de afdeling had ene Tim Hage uit Woerden 12 mee 11 prijzen en begint met zijn bovenste en ook op Cahors had hij de 9e prijs in de afdeling met een jaarling. Klasse

Ook opmerkelijk is dat P.Mast uit Heinenoord zowel 1e prijs SSHW jong en oud op Duffel heeft.

Een unieke prestatie,dat kunnen hem er weinig nazeggen,net zoals onze eigen Cees een dubbelslag.

Net zoals enkele weken geleden eiste Samenspel Zuid-Holland Oost de eerste prijs TT op.

De snelheden op Chateauroux van de vroegste duiven lagen dicht bij elkaar namelijk:



Zuid-holland-oost 1215 meter > Gouweijssel 1204 meter > Leiden 1201 meter>Drechtsteden en Rotterdam beiden 1200 meter, zoals U ziet. SSHW eindigde op de 6e plaats met 1188 meter ,felecitaties aan De Rijke Haenraats uit Mookhoek 1e SSHW op Chateauroux.Ook felicitaties aan D.Leeuwerke 10 mee en 10 prijzen, formidabel. Dank aan de convoyeurs en chauffeurs voor de goede verzorging en begeleiding,duiven zagen er goed uit,ook de lossingcommissie voor hun geduld.

Er waren 616 duiven ingekorfd voor Duffel bij de jongen voor zaterdaglossing,ben benieuwd hoeveel er op Strombeek in concours staan,allemaal weer Succes a.s. weekend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten