zondag 12 februari 2012

Wedvlucht 09-07-2011 Geschreven door Dick van Heuvel Barendrecht

Vluchtverslag van Nijvel - Argenton op 09-07-2011 .Los om 12,45 en 09,00 uur.

Weersomstandigheden half bewolkt zon 14-20 graden zuidwestenwind kracht ¾ .

Halleluja voor PETER VAN GELDER wat een anobinale uitslag zet je neer, zeer indrukwekkend. Proficiat.

Ja het is te hopen Peet ,voor de andere , dat je wat eerder met vakantie gaat,je hebt het verdiend ,je bent er aan toe,gun jezelf dat extraatje,de broertjes Bakker komen wederom in een gespreid bedje.

Je kan met een gerust hart met Natalie en the kids naar de camping gaan.

Voor het seizoen vroeg ik je, wat vind jezelf je zwakke punt,je zei de dagfond moet nog beter kunnen.

Nou oké dat is dan bij deze gelukt,dat heb je goed aangepakt,wel ben je geholpen door je naaste concurrenten, zei gaven na 3 keer goed tegenspel gegeven te hebben , deze keer niet thuis.

Ook in SSHW pakte je beregoed,ook daar sta je er goed voor met de kampioenschappen,hou vol zo.

Op dinsdagmiddag om 15,15 uur fietste ik langs de hordijk in IJsselmonde en vanuit de verte kon ik een koppel duiven waarnemen,zo'n 25 stuks,die maar bleven vliegen,later begreep ik waarom ze zo driftig bleven jakkeren in de lucht,Peter had zijn Rode vlag op het dak van zijn hok gezet, het is maar dat U het weet, misschien helpt het ze de nodige trainingsarbeid dagelijks te doen verplichten,je weet het maar nooit

Nijvel werd een mooie en snelle vlucht met een snel concoursverloop.

Argenton dat is een ander verhaal,deze vlucht maakte 130 meter minder en stond 50 minuten open.

Neem W.de Bruin uit Reeuwijk die had er 77 mee,had wel één vroege,maar moest wel 30 minuten wachten op duif-2. Vreemd is het ook dat zowel Aart als Arie dit keer paste,terwijl ze toch die andere vluchten op de dagfond zeer goed de prijzen wel pakte. Denk je er wel eens aan voor jezelf,wanneer ik ???

Even de overnachtfondspelers de nodige aandacht geven die ze verdienen.

Bert,2e -7e SSHW , 9e Afdeling,15e Nationaal en Dirk 9e SSHW >>> en ook de andere Wim en Aad gefeliciteerd met jullie prestaties op Montepellier, mocht ik iemand vergeten,sorry,maar wel proficiat.

Reedijk-Jongekrijg 1e SSHW-2e Afdeling-4e ZLU-5e Teletekst op Barcelona proficiat Super de luxe.

Batenburg vd Merwe 9e teletekst Barcelona knappe prestatie.Gebr de Vreede 1e T.T. Montepellier.

Montepellier L.c. Den Hertigh 1e SSHW en op 7e Teletekst. De bizarre hoge snelheden nachtvliegers viel op.Ook J.W. Molendijk uit Strijen gefeliciteerd met de overwinning op Argenton in SSHW. en 7e T.T en ook

Verhoeven vd berg ook proficiat 10e prijs T.T.A.Kooy en A.Beye eerste prijs SSHW op Nijvel , beide van harte gefeliciteerd. Ook de Gebr.vd Heuvel uit Gouderak gefeliciteerd met jullie overwinning op Argenton .



<<<< Argenton >>>> de Samenspelen

Gouweijssel 1467 mtr. 103 deelnemers en 1221 duiven in concours .

Zh - oost 1463 79 942

SSHW 1459 73 658

Drechtsteden 1448 87 955

Rotterdam e.o. 1446 101 1088

Leiden e.o. 1439 134 1461

Goeree e.o. 1428 83 837

Rijnmond 1409 51 436



Het opvallendste van dit weekend is dat Gouwe-Ijssel na 2 weken als eerste te zijn gelost en nu weer met de jongen , deze keer een behoorlijke lagere snelheid maakte dan SSHW,de andere keren was dat niet zo.

Wat is volgens één van de beste melkers in Nederland,wel enige tijd geleden hoor,dat wel, hij schrijft nu elke week zijn columns op Internet,de reden dat de Kampioenen – puntenjagers – premiejagers - teletekst mensen,hun jongen diverse keren per week wegbrengen,eerst in koppels, later één voor één !!!

Hun systeem werkt zo,de reden dat ze eerst in koppels gaan ,is dat ze eerst goed de weg naar huis leren vinden,na een aantal keren,gaan ze er alleen uit,hierdoor hopen ze dat het duifje het vertrouwen krijgt om de klad te verlaten en het alleen aan durft om zo snel en recht mogelijk naar zijn hok te vliegen,omdat hij of zij de vorige keren al met de klad deze vluchtlijn al diverse andere keren gevlogen heeft. Doe er Uw voordeel mee,geeft de duif het vertrouwen ,dat ze de rest niet nodig heeft ,om haar hok te bereiken.

Het ziet er niet best uit de weersverwachtingen komend weekend en U weet wat dat betekend toch,Succes !!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten