zondag 12 februari 2012

Wedvlucht 02-07-2011 Geschreven door Dick van Heuvel Barendrecht

Vluchtverslag van Strombeek en Mantes la Jolie op 02-07-2011.

Weersomstandigheden half bewolkt – opklaringen -N.N.W. - 2/3 Temp.9-18 gr.

Joop Noordzij hartelijk gefeliciteerd,vorige week was dit jong ook al je eerste,toen was het de 7e prijs,meteen ook maar als bovenste de mand in en je 2e duurde slechts 32 sesonden later en toen was ook die geconstateerd,ook deze duif was vorige week je 2e aankomend op jouw hok.

Het duurde 22 minuten en de prijzen waren verdiend met 72 km.per uur.

Net zoals het bij iedere vlucht is ,de een heeft ze goed en de ander niet.

Daarom niet in paniek raken,als het wat minder gaat,volgende week kan het zo maar weer anders zijn.

Oh ja,de duiven die rond 10.15-10.30 zo massaal over Barendrecht vlogen,het waren er zeker 4-5 honderd waren van de kuststrrook gelost in Essen-Nispen.

Vorige week nog 616 duiven ingekorfd en nu 498,we gaan hier nader op in.

Pas geleden schreef ik nog over die melkers die voor de punten spelen en ook om op Teletekst te komen,zij laten niets aan het toeval over,het zijn berekende melkers,bijna allemaal,niet al je eieren in één mandje,weet U nog,nu tegenwoordig mijn stukje ook op het internet te lezen is,heeft waarschijnlijk Peter vd Merwe dit ook gelezen,hij had er op Duffel slechts 67 ingekorfd en nu op Strombeek 134,ik bedoel maar ,die neemt ook geen enkel risico zo vroeg in het jongeduivenseizoen.Helaas geldt dit niet voor Jan Straver uit Rotterdam,arme Jan hij had er vorige week nog 138 ingekorfd,nu slechts 69.

Had die maar naar mij moeten luisteren of doen wat Peter vd Merwe deed.

In SSHW waren er ook 300 duiven meer deze week, Goere had er ook 600 meer en Leiden zelfs 3600 jongen meer,er waren er op Strombeek 3.533 meer in de Afdeling ingekorfd dan op Duffel .Rotterdam had er 900 minder.

L.H Andeweg uit Strijen van harte met je 1e-2e prijs in het Samenspel,Super.

Mantes la Jolie was een prooi weer voor Piet vd Breevaart, gaat lekker zo Piet !!

We lichten de doopcel van deze duif,net zoals ik de vader -zoon analyseerde.

De jaarling 1624621 : 1e Mantes-8e Peronne-19e Nijvel-23e Duffel-23e Nanteuil-42e mantes- 28e Peronne-71e Menen-77e Peronne-79e Mantes-112e Strombeek, dat is geen kattenpis,maar wel de derde klasbak in je hok.

Slechts 16 minuten was de concoursduur,een mooie vlucht met ook 72 km. p.u.

De jongen zitten al bijna aan de snelheid van de oude duiven.

Boris Dirks uit Puttershoek had niet alleen de snelste in SSHW,maar ook in de Afdeling 5 Zuid-Holland,grote klasse,super de luxe.

Helaas bereikte mij het droeve bericht dat Joop Bijl is overleden. Condoleances gaan uit naar zijn nabestaanden en dierbaren.

Wist U dat met de Marathon Cup Mvd Burg – L.Eekhof en W de Bruin-zn. Bovenaan staan in hun poule en wist U ook dat voor de zesdaagse jongenduiven Vincent met Peter en Aart met Joop Dekker zijn gekoppeld,leuk hé.

J.J. Vd Heiden uit Numansdorp heeft de Championsleaque gewonnen. Proficiat.

Mantes la Jolie lagen de snelheden weer dicht bij elkaar vd Samenspelen.

SSHW=1231<>Dordr.=1226<>ZHoost=1225<>Rijnmond=1223<>

Gouwe ijssel=1222<>Goeree=1222<>R-dam=1207<>Leiden=1205.

De aloude wet met tegenwind op de langste afstand ga je het niet redden.

Vorige week met die uitgestelde lossing naar zondag,kwam er zaterdagmiddag een vriend langs,net toen ik SBS teletekst aan had en het eindelijk om 12,00 uur werd uitgesteld,hij zei waarom abonneer je, je niet op SMSDUIF,het werkt zo,je kan je aanmelden per e-mail naar info@smsduif.nl of bellen 06-17450798 of een sms doen naar smsduifaan3111,het kost 55 ct per bericht en nooit meer dan 40 euro per seizoen en je zit er niet aan vast ,want met één sms kan je je weer afmelden. Nooit meer urenlang de TV aan moeten laten staan om te kijken of ze los gaan of uitgesteld worden,je bent vrijer in je doen en laten,je hebt ook tijd om wat andere dingen te doen,zodra ze los zijn of gaan krijg je een sms bericht op je mobiel,het enige wat je moet doen is zeggen in welke Afdeling en welk Samenspel je vliegt,alleen van jouw vlucht krijg je bericht,op de site www.desmsduif.nl kunt U alles nog eens op uw gemak nalezen . Succes.

Het is beter dan uren om die TV heen hangen en eke keer maar kijken of ze los zijn !!!

Het wordt een druk duivenweekend >>>Barcelona>>Argenton>>Cahors>>Nijvel.

Voor wie er op mee gaat doen wens ik allen succes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten