zaterdag 4 juni 2011

Wedvlucht 28 mei Geschreven door Dick vd Heuvel Barendrecht

Vluchtjournaal Vierzon en Perronne. 28-05-2011.

Weeromstandigheden : zuidwestenwind kracht-4 Bewolkt en ook af en toe zonnige opklaringen. 11-18 graden.

Allereerst wil ik Sjaan en Arie Droogendijk bedanken voor hun warme gastvrijheid,ik ben namelijk samen met Arie zijn broer daar gaan letten.

Je wordt daar met open armen ontvangen en krijgt er ook eten en drinken.

Ik ben vorig jaar daar al meer geweest,dus ik wist wat mij te wachten stond.

Omdat het een snelle vlucht zou gaan worden,gezien de wind die er stond,hielden we rekening mee met de snelheid die ze in de ochtend op Peronne vlogen,dat was te veel gevraagd,het verschil in afstand meer als 300 km bleek te groot,dus moesten we de tijd bijstellen,die kwam nu uit op 12.45 uur,omdat Hellvoetsluis mij belde die op 12.37 uur geconstateerd had met 534 km afstand,hoe dit kan zo'n tijd aan de kust is mij ook een raadsel ???

Als je ziet hoe de meldpost met zijn duiven binnenroepen bezig is,terwijl ook de telefoon gaat,dat zijn 2 dingen tegelijk en vanaf 12.55 uur stond hij niet meer stil,het is altijd spannend wie er als eerste belt,vooral als je zelf nog niets hebt.Er hadden er al 2 gebeld Peter en Aart,toen Arie zijn eerste duif kreeg.Die kwam snel binnen,maar zijn 2e duif bleef 6 minuten zitten,helaas voor Arie.

Er waren op Vierzon 8 deelnemers die hun naam op de lijst zagen prijken,waarvan

6 met één mooie score,vooral Joop Noordzij met 100 % prijs en Arie en Cor ook heel mooi Peter van Gelder gefeliciteerd met je dubbelslag op Vierzon en Peronne.

Zo ga je snel naar jouw vorig seizoen aantal 1e prijzen toe.

Opmerkelijk is dat vorig jaar dezelfde duif op Peronne ook de eerste prijs vloog en ook de eerste in SSHW vloog en nu dus de 2e heeft in SSHW.

Echter de 2 duiven die ik vorige week nog de hemel in prijsde van Leo en Peter, zaten er nu grandioos onder door,dat is ook duivensport.

De ene week heb je de 1e club,SSHW-Afdeling rayon oost en nu er naast.

Die duif van Peter zijn bovenste had nog niet gemist de 430 uit 2010.

3e Strombeek-4e Nanteuil-5e Nanteul-8e Nijvel-11e Mantes-12e Peronne-45e Menen op één vlucht na namelijk Nanteuil had hij de 5e prijs met 1693 meter.

De andere vluchten lagen de snelheden aanzienelijk lager dan nu het geval is.

Kennelijk was deze snelheid te hoog voor haar of de pijp was even leeg.

Ja, de mensen aan de westkant vd Afdeling waren bij voorbaat al geklopt.

Hopelijk voor hun blaast de wind bij de volgende TT vlucht naar hun toe.

Ook opmerkelijk is dat op Vierzon er 5 overwinnaars stonden die enkele weken hier voor ook al eens een 1e prijs in hun Samenspel speelde.

Hulde en lof voor Willem de Bruin 1-2-3 in de Afdeling en ook met je bovenste

2 beginnen met 89 mee is heel erg knap,dan heb je wel verstand van duiven.

Doe het maar eens na,wie heeft ze beter !!!



A.s. Weekend Mantes La Jolie 375 km tegen de wind in en warm weer, zoals het er nu voorstaat ,geen makkie,succes allemaal. Bent U de jonge duiven al aan het opleren !!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten